O ljevaonici

Ljevaonica umjetnina»UJEVIĆ» najmodernije je opremljena ljevaonica na području Republike Hrvatske. Djeluje na poslovnom prostoru zatvorene površine cca 1400 m2 te otvorenog prostora cca 3500 m2.

Prostor je opremljen najsuvremenijim strojevima i alatima, potrebnim u obavljanju i najsloženijih radnih zadataka iz struke. Cijeli proizvodni proces podređen je umjetniku i realizaciji njegove ideje.

U radionici je zaposleno 20-ak iskusnih majstora sposobnih za izvršenje zahtjevnih ljevačkih i restauratorsko -konzervatorskih radova u kojima smo već više puta iskazali svoje majstorsko, tehničko, umjetničko i filigransko umijeće.

ZAŠTO ODABRATI NAS?

Već od samog početka proizvodnog procesa imamo kvalitetnije uvjete u odnosu na konkurenciju . Kako proces započinje uzimanjem negativa s modela i izrade voštanog pozitiva koji je izuzetno osjetljiv na vanjske utjecaje , a posebno na visoku temperaturu jer na oko 25 C nestaju oštrine na skulpturi te se lako gubi kvaliteta i rukopis autora .Stoga mi kontroliramo temperaturu i radimo u klimatiziranom prostoru.

Nadalje, za sušenje blokova i isparavanje voska posjedujemo komornu peć kako bi kontrolirano i postupno postigli temperaturu sušenja i nakon toga hlađenja ,a sve s ciljem što kvalitetnijih odljevaka. Kod sistema ljevanja «na pijesak» radimo sa pijeskom vrhunske kvalitete koji se koristi isključivo za ljevanje umjetnina. Što se tiče kvalitete same bronce, zbog lošeg prijašnjeg iskustva s dobavljačima , broncu već duže vrijeme proizvodimo sami te tako možemo jamčiti bolju kvalitetu skulpture. Na taj način ujedno i izbjegavamo naknadnu vidljivost zavarenih dijelova.

Odljevke obrađuju majstori cizeleri koji tradicionalnim tehnikama uz pomoć najsuvremenijih alata postižu sve ono što Vi kao autor poželite.

Zbog svega gore navedenog , stabilnih cijena te ugodnog i prijateljskog okružja unutar naše tvrtke nadamo se da će te zajedno s nama Vašu ideju pretvoriti u vječnost.

Referentna lista

HRVATSKI SOKOL
PRIZEMLJENO SUNCE
FRA GRGA MARTIĆ
KARDINAL ALOJZIJE STEPINAC
RAMSKI KRIŽ
FRA GRGA MARTIĆ
KRALJ TOMISLAV
SPOMENIK POGINULIM BRANITELJIMA